Nyttig informasjon om fotograferingen.

Jeg bruker stort sett ikke blits i mine fotograferinger. Den beste lyskilden jeg bruker er naturlig lys – dagslyset. Bildene blir mye bedre og mer naturlige på den måten.

Jeg bruker som oftest hvit bakgrunn når jeg fotograferer. Men har jeg også svart og rosa bakgrunn dersom det er ønskelig. Jeg elsker utfordringer så jeg kommer mer enn gjerne hjem til dere og tar bildene. Det er også muligheter for å ta bilder ute dersom dette er ønskelig. Utefotografering kan gjøres på ønsket location, kom gjerne med egne innspill om sted.

 

Klær og rekvisita

Nyfødt-, baby- og barnefotografering:
Gjør gjerne klar eller ta med ulike rekvisita som pledd, leker, saueskinn osv. om dere vil ha dette med på bildene. Klærne bør være uten store logoer som tar oppmerksomheten bort fra barna. Det er jo det naturlige ved barna som er fokuset. Unngå også å blande mange sterke og “skrikende” farger. Nyfødtfotograferingen blir best om barna har lite klær på, da det er det naturlige, skjøre og vakre ved selve barnet man vil ha fokus på. Men om dere har ett favoritt antrekk dere vil forevige sammen med barnet, så ta det med. Favoritt leker, pledd og andre gjenstander med affeksjonsverdi er fint å ta med om dere vil ha det som et minne. Men husk på at gjenstanden ikke bør ha “skrikende” farger som kan ta bort fokuset fra barna.

Gruppefotografering:
Ta på klær som harmonerer med hverandre og ikke krangler om oppmerksomheten. F.eks: Alle har mørke jeans og t-skjorte/topp/skjorte  i lyse farger.

Portrettfotografering voksen/Gravidfotografering:
Ta på klær og antrekk som du føler deg vel i. Det syns veldig på bildene om man føler seg ukomfortabel i det man har på seg. Ved gravidfotografering er det best med klær som er inntilsittende og får frem kurvene og formene på mage, bryst, lår og rumpe. Dette blir best for å få frem siluetten av den gravidekroppen. Eksempel på antrekk og ting som kan være lurt å ha med i bagen: Gensere, topper og kjoler i  duse pastellfarger, hvitt og svart, mørke og lyse jeans, tights, sminke, spenner og strikk til håret.

 

Fotograferingen

Jeg setter ingen tidsgrense for fotografering av nyfødt, babyer eller barn. Dette fordi det ikke alltid er lik lett å time de søte små slik vi ønsker. Jeg legger fotograferingen opp på barnas premisser. Dermed er det god tid til både mating, klesskift og det som måtte dukke opp underveis. Nyfødtfotografering taes når babyen er 0-10 dager gammel. Det er på denne tiden man får de aller fineste sove bildene. Bestill dermed time i god tid før termin.

Skal du ta gravidfotografering uten klær eller med lite klær på, husk på at du ikke påforhånd må ha på deg klær som strammer og lager merker i huden. Dette gjelder bh med spiler, trange topper/bukser, trange sokker osv.

Ved nyfødt- og babyfotografering, husk å skru opp varmen i det rommet vi skal ta bildene i. Nyfødte nurk som fryser er vanskelig å få til å sove og dermed få fine bilder av.

Copyright © 2013 - Fotograf Anette Skår - www.skaarfoto.no - All rights reserved.